Bécs: buszos kirándulás Ausztria ékszerdobozába.

Buszos kirándulás - Bécs

Ausztria valóságos ékszerdoboza Bécs, a gyönyörű főváros. Ne hagyja ki, ha Ausztriába készül!

Bécs buszos kirándulás során a legkellemesebb, hiszen történelmi, kulturális látványosságai végeláthatatlanok, róluk könyvet lehetne írni, ezért csak a legfontosabbakat emeljük ki, szolgáljon így cikkünk a legfontosabb helyszínek kalauzaként.

Kartner strasse környéke: Itt található a Szent István-székesegyház, Bécs jelképe és a Kapucinusok temploma, amely a Habsburg királyi család temetkezési helye, az itt található 144 szarkofág (sírhely) közül 12 császár és 16 császárnő végső nyughelye.

A Ringen: vagy Ringstrasse, Bécs leghíresebb köralakban épített utcája, amelyet a várfalak lebontása után létesítettek. Bécs leggazdagabb családjainak lakhelyei épültek ide, így valóságos krémje tekinthető meg itt az osztrák építészetnek. A neoromantikus, neoklasszicista, eklektikus stílusban épült palotákat egyedi bécsi „íze” miatt Ringstrassen stílusnak is nevezik.

A Ringen Stubenring nevű részén olyan nagy érdeklődésre számot tartó helyszíneket látogathatunk meg mint: az Urania csillagvizsgáló ( kis csillagvizsgálóval a tetején), az impozáns, 8 udvaros, monarchiabeli múlttal rendelkező Kormányépület, a Posta Takarékpénztár, az Iparművészeti múzeum, a Városi park gyönyörű szobraival és a Wien folyó illetve egy tó integrálásával elkészült bravúros tájépítészetével, az Állami Operaház, a Várkert. Ne szalasszuk el megtekinteni ezen a környéken Goethe és Schiller emlékműveit sem.

A Heldenplatzon található egy igen érdekes bécsi kuriózum, a Hofburg épületegyüttes.

A Marie-Theresien Platz: több múzeumnak, a Vásárpalotának és a Népszínháznak is helyet ad.
Hasonlóan hires, és látványosságokban gazdag még a Dr.-Karl-Lueger-Ring, a Roosevelt Platz, Schottenring, nem is beszélve e városon kívül található paloták a Belvedere palota és a Schönbrunni kastély.

Ha kedvet kapott egy kiruccanásra Bécsbe, várjuk jelentkezését vagy kérje ajánlatunkat itt

Comments are closed.