Bulgáriai nyaralás alternatívák nélkül: bérelt kisbusz sofőrrel!

Buszbérlés - Bulgária

Bulgária csak 2007-ben csatlakozott az Unióhoz, ám azóta idegenforgalma jelentősen fellendült.

Minden szempontból professzionális ellátásra számíthatunk tehát, amennyiben Bulgáriát – saját turisztikai marketingje szerint: a „kellemes csalódások országát” – választjuk vakációnk célpontjául.

Bulgária a Fekete-tenger több nagy kikötőjét tudhatja magáénak. A legjelentősebb Burgasz, mely egyben üdülőparadicsom is. A forradalmian olcsó árak és mégis minőségi szolgáltatások miatt az utóbbi években következetesen hódítja el a szomszédos országok strandolóit.

Bulgária homokos partjain gyönyörű, modern szállodák, aquaparkok, strandok sokasága várja a nyaralásra vágyók tömegeit.

Leghíresebb üdülőtelepei: Várna, Burgasz, ezeknek nemzetközi repülőtere is van, emellett Szozopol, Napospart, Dyuni, Neszebár, Pomorie, Primorszko, Albena, Cacao Beach,Szveti Konstantin és Aranyhomok vagy Golden Sands nevű üdülőtelepei is rendkívül népszerűek.

Bulgária fővárosa Szófia, amely a keleti kultúra, de az egyre általánosabbá váló európaiság jegyeit is hordozza.

Az archaikus kultúrák szerelmesei számára Bulgária a trák kultúra emlékeit őrző lelőhelyekben bővelkedik, az ortodox kolostorok is igen jellemző öröksége az országnak.

UNESCO által is elismert nevezetességek Bulgáriában: a trák sírhely Szvestariban, a kazanlaki trák sírkamra, a madarai lovas néven emlegetett középkori sziklarelief Madara falu mellett, a főváros szomszédságában lévő Bojana templom, az Ivajloban található kőkolostorok, a rilai kolostor, Neszebár óvárosa.

A természeti kincsek és a szabadtéri sportok kedvelői számára ajánljuk az UNESCO által is elismert Pirini nemzeti Park és a Szrebarna Rezervátum szépségeit. A Pirin hegyvonulat télen is aktív pihenést kínál a turistának népszerű síparadicsomaival.

Ehhez hasonló még a Bansko hegyvonulat illetve Borovec a Rila hegységben és Pamporovo a Rodopik hegyvonulatban, mely csodás élményeket kínál bulgáriai nyaralás célpontjaként.

Ha bulgáriai nyaralás lesz a család nyári programja, érdemes utánanézni, milyen előnyökkel jár, ha buszt bérel sofőrrel együtt. Kiegészítő szolgáltatásaink nagy segítségére lehetnek, akár idegenvezetőre, akár tolmácsra tart igényt.

Itt tájékozódhat a lehetőségekről részletesen: https://smartbus.hu/buszberles-ajanlatkeres/

Comments are closed.