Csehországi buszos kirándulás? Csehország látnivalói együtt!

Buszbérlés - Prága

Csehországi buszos kirándulás a nyári program? Csoporttal vagy bérelt busszal? – ez itt a kérdés!

Csehország Közép-Európa egyik turisztikai gyöngyszeme. A Habsburg Birodalom egyik legszebb és legjelentősebb tartománya volt.

Kultúráját, építészetét ez a történelmi időszak nagyban befolyásolta.

Fővárosa, Prága 2011-ben turizmus terén a hatodik leglátogatottabb város volt Európában. Az ország bevételének legjelentősebb gazdasági ágazata a turizmus, így Csehországban igen magas színvonalú idegenforgalmi kiszolgálásra számíthatunk.

Prága óvárosa (Staré Město) az UNESCO Világörökség része, csodálatos építészeti remekművekkel. A városban töltött idő legkellemesebb időszaka minden májusban a 17 napon keresztül zajló, nagyszabású Cseh Sörfesztivál.

Csehország ugyanis a sör hazája is, több nagyvárosában rendeznek sörfesztiválokat: Pilsner Fest Plzeň-ben, az Olomoucký Pivní Festival Olomoucban, vagy a Slavnosti Piva v Českých Budějovicích fesztivál České Budějovicében.

Ha Prágában járunk, látogassunk el mindenképp a közelében található Čestlicébe, ahol Közép-Európa legnagyobb vízi parkja található.

Prága után Karlovy Vary, Mariánské Lázně és Františkovy Lázně városai is népszerűek, remek gyógyfürdőikkel rengeteg turistát csábítanak évről-évre.

Csehországban különleges, régi várakat is megcsodálhatnak a történelem szerelmesei: Karlštejn vára, Český Krumlov, a Bechyně-i várkastély, a Bouzov-i vár, a Josefov – Jaroměř híres erődrendszere, Leány-kő vára (Dívci Kámen) és még sorolhatnánk!

Itt találhatjuk a Lednice–Valtice-i Kultúrtájat is, mely a Világörökség része. Különlegessége, hogy területén 15, a pápa által bazilikának nyilvánított székesegyház található.

További, Csehországban található UNESCO kincsek még:

Český Krumlov történelmi központja
Telč történelmi központja
Nepomuki Szent János-zarándoktemplom a Zelena Horán.
Kutná Hora történelmi központja
Holašovice falu
Kroměříž kastély
Litomyšl kastély
Olomouci Szentháromság-oszlop
Tugendhat-villa Brnóban
Třebič zsidó negyede és a Szent Prokópiusz-bazilika

Ellátogathatunk még az Óriás-hegységbe is (csehül: Krkonoše), amely Lengyelország és Csehország határának része, természetvédelmi terület (UNESCO által elismert bioszféra-rezervátum). Csodálatos programokkal várják a hegyvidéket kedvelőket.

Csehország ezen kívül a marionett babák és bábszínházak hazája is. Egyedi ajándéknak is gyönyörűek ezek a kézzel készített műremekek.

Ha felkeltettük érdeklődését, Csehország látnivalói karnyújtásra várják! Bérelt kisbusszal az oda-vissza út is kényelmes és élményekben gazdag lesz. Már az útvonal megtervezésébe is segítünk, sofőrjeink pedig nyelvtudásukkal, helyismeretükkel teszik gondtalanná csehországi nyaralását.

https://smartbus.hu

Comments are closed.