Lengyelországi utazás – Európa közepe, de semmi középszerűség!

Kisbusz bérlés - Lengyelország

Lengyelország neve saját nyelvükön Polska. A híres lengyel vendégszeretet egyedülálló látnivalókkal párosul!

Csodálatos természeti kincseivel, a II. világháború utáni romokból újjáépített műemlékeivel hatalmas érdeklődésnek örvend a turisták körében.

Nem csak a történelem híveinek kínál azonban maradandó élményeket, hiszen sok modern épületével is csábítja a látogatók tömegeit.

Találunk itt két várost, mely a magyarok számára is különleges jelentőséggel bír: Auschwitz és Birkenau. Rengeteg magyar halt meg itt, mementó ez a két hely, hogy soha ne felejtsünk.

A lengyel nép világszerte ismert vendégszeretete, a csodás helyek, tájak garantálják, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodhat!

Tekintse meg útikalauzunkat, mit merre talál ebben a hatalmas országban:

Lengyelország leglátogatottabb tájegységei, helyei

A nyugati tengerpart – a Wolin szigettől Kołobrzegig terjedő balti-tengeri partszakasz üdülőparadicsoma. itt találjuk még a Drawskie tóhátságot is.

A keleti tengerpart – itt terül el a Słowiński Nemzeti Park és itt található a híres Hel-félsziget is, mely a leghosszabb félsziget Lengyelországban

Suwalszczyzna – az északkeleti régióban találjuk, a jégkorszak idejéből származó jellegzetes tájjal kápráztatja el látogatóit

Wielkopolska – az ország belsejében érjük el, innen indult ki egykor a lengyel államiság. Szomszédságában a zöld Lubuska Föld, Mazowsze sík vidéke, a Łódzka Föld és a Podlasie az érintetlen természet csodáinak Pazar egyvelegét kínálja.

Délnyugati régió, Szilézia földje – iparvidék, Alsó-Szilézia központi városa Wróclaw, és Felső-Szilézia Katowice városával. Fantasztikus természeti szépségek, képződmények találhatóak ezen a vidéken! Alsó-Sziléziai erdőségek, Szudéták, Sziléziai- és Zywieci Beszkidek.

Małopolska vidéke – kiemelten gazdag természeti látványosságokban, érdekes képződményekben: a beszkidi hegyvonulatok, a Piastok korabeli erődökkel, a Krakowsko-Częstochowska Jura kastélyromok, Lubelszczyzna városai, Swiętokrzyska az ipari csodák látványosságaival, a Roztoczei lösz képződmények, a Polesie sejtelmes, mocsaras vidéke.

Podhale, a góral kultúra kialakulásának helye

Zakopane, a központ – a régmúlt emlékeit őrzi, melyet az itt élt ősök, a Łemkek és Bojkok hagytak ránk.

Podkarpackie vajdaság az Alacsony Beszkidekhez és Bieszczady hegységhez köthető, ahol rengeteg, jellegzetes fából épített ortodox templom található.

Lengyelországban található, az Unesco világörökség részét képező műemlékek, tájak, épületek:

Krakkó, Varsó, Zamość, Toruń, Malbork, Malopolska hat fatemploma, a Kalwaria Zebrzydowska kápolnái, Swidnicában és Javorban található Béketemplomok, Białowieski Nemzeti Park, Mużakowski Park a XIX. századi angolkerttel, az egyedülálló Wieliczkai Sóbánya, a múltra emlékezve Auschwitz és Birkenau koncentrációs táborai, a jövőt pedig a wrocławi Centenáriumi Csarnok vagy Népek Csarnoka képviseli, melyet Max Berg álmodott meg a maga egyedülálló stílusában.

Csodálatos nyaralást ígér egy lengyelországi utazás, különösen kötetlenül, bérelt busszal, személyre szabott szolgáltatásokkal, útitervtől a hazaérkezésig!

Tekintse meg ajánlatunkat!

Comments are closed.