Szlovákia télen-nyáron csodálatos! Pozsony, Kassa, Felvidék, Tátra …

Buszbérlés - Szlovákiai utazás

Szlovákia kis területű ország, mégis rengeteg látnivalót nyújt a történelmet és a természetet kedvelőknek egyaránt.

Fővárosa Pozsony, az ezerarcú város, mely a magyar történelem része is, hiszen évszázadokig Pozsony volt Magyarország fővárosa. Gyönyörű, korabeli épületek őrzik ezen időszak emlékeit.

Európán belül mára kulturális központnak számít, hiszen a történelmi épületeken túl lépést tart a modernkori fejlődéssel is. Kedves beceneve, a „Duna-menti szépség”, melyet igazán kiérdemelt!

Pozsony óvárosa és a vár az Unesco Világörökség része. Operaháza is világhírű, érdemes egy előadást beiktatni a programba, ha erre járunk, egyedülálló élmény lesz!

Pozsony legközkedveltebb látnivalói: Pozsony főtere, a Mihály-torony, a pozsonyi vár, a Nemzeti Színház, a Prímás-palota, a Szent Martin dóm, a Grassalkovich-palota, továbbá rengeteg templom, múzeum, épület és program várja az érdeklődőket.

Szlovákia második legismertebb városa Kassa. Egyedülálló régészeti leletei rengeteg turistát csalnak ide.

Kassa további látványosságai:

• a Vármegyeháza, mely ma galériaként tekinthető meg
• Kassa városának címere. Tudta? hogy Európában az első városi címer és egyben a legrégebbi is a kassai?
a neobarokk stílusú Állami Színház, az egyik legszebb műemlék
modernkori látványosság a zenélő szökőkút a csodálatos harangjátékkal
a XIII. századból ránk maradt, egyedi régészeti építmény, az Alsókapu
• Márai Sándor szobra
az Immaculata szoborcsoport a legszebb barokk műemléke Kassának, az 1709-1710-es nagy pestisjárvány megszűnésének állít emléket
a Szent Erzsébet katedrális, itt található II. Rákóczi Ferenc nyughelye
a Szent Mihály kápolna
az Orbán-torony, benne a viaszbáb múzeummal, ahol a város nevezetes személyiségein keresztül mutatják be a város történelmét.
a Miklós-börtön, mely a XVII-XIX. századig börtönként és kínzókamraként volt használatos.
a Jakab-palota, melyen belül található a Rodostói-ház. II. Rákóczi Ferenc az ennek helyén álló, eredeti épületben élt törökországi száműzetésének éveiben.

Szlovákia további nevezetességei, ahová érdemes ellátogatni:

A Duna itteni szakaszának gyönyörű tájai, a Felvidék egyedülálló természeti csodái egyedülálló élményeket kínálnak. A Tátra hegycsúcsai a téli sportturizmus kedvelőinek ezreit vonzzák ide, de hegymászásra is van lehetőség. A természetbúvárok pedig egyedi állatfajokkal is találkozhatnak itt, mint a tátrai zerge vagy a mormota.

Közkedvelt még a Szlovák Karszt Nemzeti Park, mely az UNESCO Világörökség része 1100 barlanggal és szakadékkal, amelyek közül a Zadielska Tiesnava-szoros és a Domicai-barlang a legfigyelemreméltóbb. A jégbarlang a Szlovák Paradicsomban szintén kihagyhatatlan, ha erre jár!

Látogatott helyek még Szlovákia területén: a délkelet-szlovákiai borvidék, az erdei vasút (Vychylovka, Kysuce), az Andy Warhol Múzeum Mezőlaborcon, (Körmöcbánya, Kremnica).

Ha Szlovákiába készül, érdemes a kisbusz bérlés mellett döntenie, hiszen így valóban csak a csodálatos tájakra és az igazán élvezetes programokra kell figyelnie, miközben élvezi a kényelmet.

Kérje díjmentes ajánlatunkat: https://smartbus.hu/buszberles-ajanlatkeres/

Comments are closed.