Szlovénia buszos kirándulás: Ljubljana, Bled, Bohinj, Maribor…

Buszos kirándulás - Szlovénia

Szlovéniát turisztikailag 3 régióra osztják: Muravidék, Dráva-vidék és Krajna régióira, itt található Ljubljana, főváros is.

Külön régiót képez még a Szlovén tengerpart. Ezzel kezdjük a szlovén látványosságok sorát. Szlovénia buszos kirándulás keretében a legizgalmasabb, hiszen így ott állunk meg, ahol éppen szeretnénk, nem köt minket a csoport programja.

A szlovén tengerpart a nevében foglalt programkínálat mellett Koper, Piran, Izola, Portoz városok látványosságaival is kiemelkedik. Koper középkori városközpontjával, míg Piran gótikus lakóházaival, középkori városfalaival kápráztat el, de híres még az itt található Tengerészeti Múzeum is.

Muravidék sajátos szlovén látnivalókban a leggazdagabb régió. Történelmi kincseinek egy része magyar vonatkozású emlék is egyben.

A lendvai vár, a Muraszombaton található Szapáry kastély, Felsőlendva Nádasdy kastélya, Battyánfalva Batthyány kastélyával mind-mind neves várai a szlovén-magyar közös múltnak.

A Batthyány kastély jellegzetes látnivalója a lovas centrum, de méltán büszkék a kastélyparkra is. Ebben a régióban sok ősi templom is található, melyek mindegyike különleges élményeket tartogat, érdemes meglátogatni.

Nagytólakon található a Szent Miklós körtemplom, egy ősi, XIII. századi templomépítmény. Az Árpád-korból maradt fent korhűen, a parányi román stílusú építmény az Árpád-kori építészetről tanúskodik, míg a késő gótikus festmények alapján a korabeli öltözetekről, szimbólumokról alkothatunk képet.

Mártonhely és Bántornya XIV. századból fennmaradt templomai szintén jellegzetes történelmi műemlékek, ahol Aquila János freskóit csodálhatjuk meg.

A természeti környezetet kedvelőknek, akik szeretnék megismerkedni a Muravidéket, ajánljuk az Őrség-Rába-Goričko Natúrparkot, vagy Dobronak-Örszentvid környékét a Bakónaki-tóval.

A Dráva-vidék: leghíresebb helyszínei Maribor, Ptuj, Ormosd és a Dravinja-dombság.

Krajna régióban elsősorban Ljubjana, a főváros nevezetességeit látogathatjuk meg, de nem elhanyagolható élményt nyújt még Bled a gyönyörű tóval és környékével, ahol többek között a több száz éves Bled várkastélyát látogathatjuk meg, amely hosszú időn keresztül volt a királyi család székhelye.

A buszos kiránduláshoz tekintse meg bérelhető buszainkat ITT

Tudjon meg többet igényelhető szolgáltatásainkról ITT

Várjuk jelentkezését!

Comments are closed.