Tirol buszos kirándulás télen-nyáron csodás élményekkel!

Buszos utazás - Tirol

Tirol régiója Ausztria legkedveltebb sportturisztikai helyszíne rengeteg téli-nyári helyszínnel, látnivalóval.

Tirol, amelyet az „Alpok szívének” is neveznek, számos programlehetőséggel várja az odalátogató turistát egész évben, télen és a nyári időszakban egyaránt. A régión valójában Ausztria és Olaszország osztozik, az olaszországi részt inkább Dél-Tirolként emlegetik. Az osztrák oldal Észak-Tirol és Kelet-Tirol részekre oszlik.

A síelők számára 4000 km preparált sípályát építettek ki a szolgáltatók. A síelni vágyó turista megközelítőleg 1200 felvonót és közel 5700 km sífutó pályát, emellett kb. 3300 km téli turistautat vehet igénybe.

Amennyiben tiroli üdülésünk célja kifejezetten ezen téli sport gyakorlása, akkor érdemes az egyes területeknek behatóbban utánajárnunk, ugyanis nagyjából 80 féle síelhető terület található itt, amelyek különböző jellegzetességekkel rendelkeznek.

Népszerű síparadicsomok: St. Anton am Arlberg, Kitzbühel, a Zillertali Alpok, Kelet-Tirol és az öt Tiroli Gleccser.

Ez utóbbi természeti szempontból is kiemelkedik, sportolás mellett a csodálatos természeti képződmény nyújtotta egyedi látványt is élvezhetjük.

Tirol buszos kirándulás keretében könnyen elérhető, az extrém sportok szerelmeseinek is tökéletesen megfelel, legyen az sziklamászás, vadvízi evezés vagy csak egyszerű túrázás.

A tartomány központja Innsbruck, már a római korban lakott település, amely Tirolnak Ausztriával való egyesülése után a tiroli fejedelmek székhelye.

A város kiemelkedő kulturális központ, emellett az olasz és svájci határhoz igen közel terül el, így onnan számos hírneves város megközelíthető. A közvetlenül az Alpok lábánál elterülő város legfontosabb látványosságai a Hofburg és a Hofkirche (a híres uralkodói bronzszobrokkal) és az Ambras kastély. Számos múzeuma közül tán legjellegzetesebb a Tiroli Vasúti Múzeum és a Tiroli Császári Vadászmúzeum.

Ha ellátogatna ebbe a csodás régióba, érdemes a buszbérlés mellet döntenie, hogy a vezetés, ügyintézés helyett valóban pihenni, kikapcsolódni tudjon.

Válassza ki itt az Önnek legmegfelelőbb ajánlatunkat!

Comments are closed.