Akciós, olcsó buszbérlés? Sokba kerülhet, elmondjuk, miért!

Olcsó Buszbérlés

Külföldi útra kézenfekvő megoldás a kisbusz bérlés, de nem mindegy, milyen áron, ugye? Nézzük, minek mi az ára!

Kevesen tudják, hogy buszbérlést kínáló szolgáltatók egy része azért tud akár sokkal olcsóbb árat mondani, mert nem felel meg minden szempontból az üzleti korrektség kritériumainak sem Ügyfelei, sem pedig a többi piaci szereplő vonatkozásában.

Lássuk, miért is tud olyan olcsó lenni a buszbérlés némelyik szolgáltatónál:

1. nincs mögötte cég, így ennek költségei nem terhelik.
2. nem ad számlát, amit Ön költségként elszámolhat
3. mivel nincs semmilyen ellenőrzés, megfeleltetés, a buszok megfelelő műszaki állapota kétséges. Ön az életét is rábízza a sofőrre, amikor beül a buszba, a minimum, hogy a maximális biztonságra törekedjen
4. rendszerint egy sofőr vág neki a külföldi útnak, váltósofőrrel már nem lenne gazdaságos. Ez azért probléma Önnek, mert külföldön, amikor a sofőr pihenőideje elérkezik, automatikusan leállítják és le kell töltenie a pihenőidejét – és még meg is bírságolják! Ez alatt az idő alatt Ön vesztegelni kényszerül. Sok esetben még szállást is kell keresnie, ami plusz költséggel jár! Itt fizeti meg azt, amit meg akart spórolni. Erről ITT írtunk részletesebben.
5. sok esetben szakmailag nem ellenőrzött, alkalmi munkatársakkal dolgoztat, járulékot nem fizet
6. A buszbérlés során nem lesz elég, hogy a sofőr „tud vezetni”! Ez ennél sokkal összetettebb szolgáltatás, legalábbis nálunk
7. a sofőrök idegen nyelvi tudással, helyismerettel nem biztos, hogy rendelkeznek, mellyel segíthetnének Önnek egy idegen országban
8. a szolgáltatásnak nem része a korrekt, aktuális helyzetnek megfelelő útvonaltervezés (majdcsak megoldjuk, ha lesz pl. egy komolyabb útlezárás vagy nem tudjuk a pontos útvonalat..) Ez Önnek több órás késést jelenthet! Egy üzleti tárgyalás, több órás késéssel érkezve akár kútba is eshet emiatt.
9. semmilyen biztosítással nem rendelkezik, a fent említett példánál maradva Ön semmilyen kártérítésre nem lesz jogosult! Ön a felelős, hiszen Ön szerződött vele.
10. Egy külföldi utazás sok órás egy helyben ülést jelent. Nem mindegy, mennyire kényelmes az autó, nyáron pl. van-e klíma, lehet-e zenét hallgatni, videót nézni. Ahogyan az sem mindegy, hogyan kezelik a csomagjait és bármilyen furcsán is hangzik, biztosan nem mindegy Önnek sem, hogy órákon keresztül kinek a társaságában utazik.

Ezek azok a szempontok, melyek miatt a buszbérlés árak annyira különbözőek lehetnek. Biztonsága és kényelme érdekében fontolja meg, kit választ!

Ne a pénz legyen az egyetlen szempont, hiszen a fentiek alapján Ön is látja már, hogy a kezdetben olcsóbb ajánlat a végére sokkal többe kerül és még egy sor kellemetlenséggel is szembesülnie kell az úton.

Tudjon meg többet arról, hogyan szolgáltatunk mi több mint 15 éve – pedig nem mi vagyunk a legolcsóbbak!

https://smartbus.hu/buszberles-soforrel-a-kenyelmen-tul-mit-nyujtunk-meg/

Itt árainkról tájékozódhat: https://smartbus.hu/buszberles-arak/

Comments are closed.