Görögországi nyaralás kötetlenül, tolmáccsal, kényelmesen?

Mikrobusz bérlés - Görögország

Görögország Európa első számú tengeri üdülőhelyekkel rendelkező, igazi mediterrán klímájú régiója.

2011-ben összesen 387 strand és 9 kikötő kapott Kék Zászló díjat, amely a víz minőségére, tisztaságára a strandolás biztonságára, szolgáltatások minőségére és az azzal kapcsolatos információk hozzáférhetőségére vonatkozó minőségi védjegy.

Ha Görögország vakációnk színhelye, mindenképp számítsunk az ott általános nyári 30-40 C fokra és a görög életvitel sajátosságaira: késői felkelés, déli szieszta, pezsgő éjszakai élet.
A gyönyörű, mediterrán tájak, a meghitt kis halászfalvak sokasága, az egyedülálló éghajlati sajátosságok garantálják a felejthetetlen élményt, bármerre is jár Görögországban!

A legokosabb döntés, ha olyan üdülőhelyet választunk görögországi látogatásunk során, mely a tengerparti élvezetek mellé más igényeinknek is megfelelő kikapcsolódásokat kínál.

Az észak-görögországi Neos Marmas és Sarti viszonylag könnyen megközelíthető, sajátosságai miatt nyugodt, kényelmes főként családi kikapcsolódásra vágyóknak ajánljuk. Tengerpartjai lassan, lankásan mélyülnek, így kisgyerekeink számára is biztonságos.
Paralia üdülőhelye szintén Észak-Görögországban található, de inkább dinamikus, pezsgő éjszakai életéről híres tengerpart, amelyet elsősorban inkább fiataloknak ajánlunk.
Nei Pori üdülőtelepe egy modern, extravagáns üdülőhely, érdekessége, hogy egész települést kifejezetten a kikapcsolódni vágyók számára alakították ki.
Az Olympus, vagyis az Istenek Hegyének lábánál terül el, ez utóbbi egyike Görögország kihagyhatatlan ókori emlékhelyeinek.
De Görögországban tengerparti vakációnk színhelyéül akár egy szigetet is választhatunk, az igen híres és látogatott Korfut, Zakhyntost vagy akár Kefalóniát. Ezek egyenként mind különlegesek: Korfura a természetben tett túrák és az éjszakai kikapcsolódások kedvelőit várják, Kefalónia pedig egyedi élmény vadregényes megkapó tájakkal, régi épületekkel, több fajta tengerparttal.

Görögországi utazásunk során lehetőség szerint semmiként ne hagyjuk ki a fővárost, Athént, amely ókori helyszíneihez és az azt ellenpontozó modern pezsgéshez nem találunk hasonlót.

Leglátogatottabb helyei: az Akropolisz a múzeummal, Athéné Niké temploma, a Benaki Múzeum, a Dionüszosz Színház.

Ha görögországi nyaralás lesz a család nyári programja, érdemes utánanézni, milyen előnyökkel jár, ha buszt bérel sofőrrel együtt. Kiegészítő szolgáltatásaink nagy segítségére lehetnek, akár idegenvezetőre, akár tolmácsra tart igényt.

Itt tájékozódhat a lehetőségekről részletesen

Comments are closed.