Kisbusz bérlés esetén mire érdemes odafigyelnünk megállapodás előtt?

Kisbusz bérlés szerződés

A kisbusz bérlés alapesetben egyszerű folyamat, de van egy-két buktatója, amelyre szeretnénk felhívni a figyelmet.

Ha kisbusz bérlés során nem elég körültekintően állapodik meg, nem csak a pénze bánhatja!

Bérleti / Megállapodási szerződés

Elvileg ez a lépés természetes kellene, hogy legyen, de sajnos mégsem az. A kisbusz kölcsönzés területén sokan céges háttér nélkül igyekeznek boldogulni, aminek az Ön szempontjából több hátránya is van.

Ha nincs szerződés, igaz ugyan, hogy olcsóbban kapja meg a szolgáltatást, de mire számíthat az olcsóbb árért?

Az Ön biztonsága szempontjából nem mellékes, hogy rendszeresen ellenőrzik-e a kisbusz műszaki állapotát? Céges háttér nélkül nincs kontroll… Érdemes azt is megnéznie, hogy milyen kényelmi funkciókkal rendelkezik a kisbusz. Nyáron klíma nélkül nem lesz kellemes az utazás…

Rendelkezik a kisbusz a megfelelő engedélyekkel? Egy közúti ellenőrzés során, ha nincsenek rendben a papírok, Ön is kellemetlen helyzetbe kerül, különösen, ha külföldi útra indul.

Külföldre, hosszabb útra kötelező két sofőr a pihenőidők betartása miatt. Ha egy sofőrrel indulnak el, ellenőrzéskor kötelezően elrendelik, hogy a sofőr álljon meg és töltse le a pihenőjét. Felkészült a több órás állásidőre?

Szerződés hiányában, ha Önt bármilyen kár éri, nincs hová fordulnia kártérítési igényével, hiszen nincsenek rögzítve a szerződés feltételei.

A kisbusz bérlés összetett szolgáltatás, nem csak egyszerűen személyszállítás, éppen ezért hasznos lehet, ha megismerkedik a majdani sofőrrel is, hiszen órákat töltenek majd együtt, másrészt nem lesz elég, hogy a sofőr „tud vezetni”, megfelelő helyismerettel is kell rendelkeznie. Az ő feladata lesz a váratlan helyzetek hatékony megoldása is. Megér pár percet, hogy felmérje, szívesen utazna-e vele?

Ha a szolgáltató „okosan, olcsón” kínálja szolgáltatásait, a saját érdekében mondjon nemet, előzze meg a kellemetlenségeket!

Egy régebbi bejegyzésünkben is írtunk már erről, itt olvashatja el

A SmartBUS-ról, szolgáltatásainkról itt talál információkat, ismerkedjen meg velünk.

Tekintse meg árainkat itt

Ha cégünket, szolgáltatásainkat szimpatikusnak találja, itt kérje egyedi ajánlatunkat

Comments are closed.