Németországi buszos kirándulás számtalan látnivalóval, élménnyel

Kisbusz bérlés - Németország

Németország a világ negyedik vezető nagyhatalma, turisztikai látványosságok terén szinte kimeríthetetlen.

Fővárosa Berlin, amely mellett még München, Köln, Hamburg, Frankfurt és Stuttgart is igen látogatott nagyvárosok. Berlin látványosságai közül kiemelt érdeklődés övezi az Alexanderplatzot a híres világórával, a berlini tv tornyot, a dómot és a Múzeum-szigetet.

Ezek a helyek mind olyan helyszínek, amelyek minden vérbeli turista bakancslistáján szerepelnek, ha Németországba látogat. Hamburg nevezetességei: Rathaus, a világ egyik legnagyobb városháza, a szintén világhírű hamburgi japánkert illetve a májusi kikötőünnep, amely ezrével vonzza a látogatókat. A kölni dóm is Németország egyik szimbóluma.

Münchenben a Pinakotékák, a müncheni műcsarnokok, a város parkjai: az Angolpark (a Central Parknál is nagyobb) Nymphenburgi Park a Nymphenburg kastéllyal, a BMW múzeum látványosságai, a híres Diadalív és az október eleji Oktoberfest tart nagy érdeklődésre számot. Stuttgart a Mercedes Benz városa, jelentős Autómúzeumával, de itt található a Wilhelmina, Közép-Európa legnagyobb állat és növénykertje és a világ első tv tornya is.

A nagyvárosi pezsgés mellett a vidéki élvezetek és a természeti környezet is vonzza a turistákat Németországba. Az ország természetvédelme évszázadokkal ezelőtt a fejedelmi vadasparkokkal kezdődött. Mára számtalan természetvédelmi terület és vadaspark létezik, ahol lehetőség nyílik szabadidős sportokra, természetjárásra.

Az UNESCO által is elismert tájak, tájegységek:

Grumsin erdőség és bükkerdő, Brandenburg
Hainich Nemzeti Park, Thüringia
Jasnmund Nemzeti Park
Kellerwald-Edersee Nemzeti Park, Hessen
Serrahner bükkerdő (Müritz Nemzeti Park), Mecklenburg-Vorpommern

További UNESCO által elismert helyszínek, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni:

az aacheni dóm,
a speyeri dóm,
a würzburgi érseki székhely,

Potsdam és Berlin palotái és parkjaik,

a már említett kölni dóm,
a Luther-emkékhelyek: a szülőház Eislebenben és az emlékház Wittenbergben,
a Muskauer Park,
a Rajna felső szakaszának völgye,
és az Elba völgyének drezdai szakasza.

A német gasztronómia helyenként különböző sajátságokkal rendelkezik, a vidéki turizmus keretében bárhol helyi érdekességekre bukkanhatunk. Erre ideális terepet kínál a hegyvidéki Königsee és a Berchtesgadeni Alpok, ahol Hitler egykori nyaralója is található.

Németország a turista számára kimeríthetetlen paradicsom, az eddigiek mellett válogatás nélkül ajánljuk még a Watt tenger partjának régióját, a kiemelkedő szépségű Drezda, Lübeck és Potsdam városait. Az un „Szász Svájc” nevezetű nemzeti park és Wartburg vára is az UNESCO örökség része, de ne feledkezzünk meg a Duna bölcsőjéről, a Fekete-erdőről sem.

Ha felkeltettük érdeklődését Németország iránt, választhat a csoportos buszos kirándulás és az önállóan megszervezett utazás között. Megfontolandó átmenet a kettő között a kisbusz bérlés!

Ebben az esetben önállóan állíthatja össze az útvonalat, a programokat egyedi igényei szerint. Bérelt kisbusszal az oda-vissza út is kényelmes és élményekben gazdag lesz, hiszen a vezetés mindvégig a mi dolgunk!

Már az útvonal megtervezésében is segítünk, sofőrjeink pedig nyelvtudásukkal, helyismeretükkel teszik gondtalanná a németországi buszos kirándulást.

További részleteket, árakat honlapunkon talál: https://smartbus.hu/

Comments are closed.