Olaszországi nyaralás ? Csoportosan vagy inkább a buszbérlés?

Buszos utazás - Róma

Olaszország hihetetlenül gazdag kultúrája és építészete számos egyedi természeti szépséggel párosul.

Olaszországi nyaralás idején legyen szó akár nyári időszakról – amikor is turistaként a tengerparton szeretjük leginkább élvezni a napsütést – vagy a téli időszakról – amely inkább a téli sportoknak és a hegyvidéki kikapcsolódásnak kedvez -, Olaszországban mindkettőre egyedi lehetőségünk nyílik.

Aki Olaszország kultúrájában jártas, biztosan hallott már az itáliai reneszánszról, amelynek romantikus építészeti emlékei Olaszországban mindenütt díszítik a gyönyörű tájat. Az un. villagio turistico, vagyis a falusi helyszínekhez és gasztronómiai élvezetekhez kapcsolódó turizmus is egyre népszerűbb napjainkban. Olaszország a 4. leglátogatottabb ország.

Leghíresebb városai: a főváros Róma, Firenze, Nápoly, Velence, Milano, Genova, Bologna, Pisa, Palermo, Verona egyenként megannyi híres, az UNESCO által elismert nevezetességgel.

Olaszországi nyaraláskor a látogatottabb helyek: Rómában a Vatikán, a Szent Péter Bazilika, A Sixtusi-kápolna mennyezetén Michelangelo freskójával. Szintén kihagyhatatlan Firenzében az Uffizi galéria, ahol olyan világhírű műalkotásokat csodálhatunk, meg mint Botticeli csodálatos műve, a Vénusz születése, vagy Milánóban a Santa Maria del Grazie, ahol Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című freskója található. Emellett Pisa ferde tornya és a „szerelmesek városa”, a vízre épült Velence is szimbóluma Olaszországnak.

Olaszországnak az Adriai-, a Tirrén- és a Földközi- tenger egyaránt mossa partjait, így tengerparti üdülőhelyek gazdag választékával kecsegtet: Amalfi, Bibione, Capri, Caorle, Cattolica, Cesenatico, Chioggia, Sottomarina, Grado, Ischia, Lido de Jesolo, Lignano, Riccione, Rimini, Riviera del Conero, Sanremo, Senigallia, Sorrento és Vieste. Az olaszországi nyaralás biztosan élete felejthetetlen élményeinek egyike lesz!

Comments are closed.