Plitvicei tavak: életre kel a képeslap! Az érintetlen természet csodái

Buszbérlés - Plitvicei tavak

A Plitvicei Tavak Nemzeti Parkot két részre tagolják, a felső és az alsó tavak vidékére. Egész napos program!

Plitvicei Tavak Nemzeti Park részei:

Felső tavak vidéke: itt található Kozjak, a park legnagyobb tava. 12 tó alkotja, különböző tengerszint feletti pontokon. A Galovacki buk nevű, második legmagasabb vízesést is itt csodálhatjuk meg.

Alsó tavak vidéke: 4 tóból áll, továbbá itt láthatóak a képeslapokról már jól ismert vízesések, köztük a Horvátországban található legmagasabb, a 78 méter magas Nagy Vízesés. A közismertebb látványosság miatt sokkal nagyobb itt a tömeg is. Ha tehetjük, elő-vagy utószezonban menjünk inkább. A jutalom nem marad el, ugyanis a tavaszi és az őszi időszakban még szebb ez a csodálatos vidék.

Néhány információ, ami hasznos az ide látogatóknak:

Érdemes egy egész napot rászánni erre a programra, hogy valóban kigyönyörködhessük magunkat.

Ha tehetjük, korán igyekezzünk odaérni, így még elkerülhetjük a délutáni tömeget.

Készüljünk meglehetősen sok gyaloglásra, mert bizonyos részeken csak így lehet közlekedni. Egészségeseknek kellemes kaland lesz, de kicsi gyermekkel vagy az idősebbeknek komoly kihívást jelenthet. Fontoljuk meg, bevállaljuk-e! Arra is gondoljunk, hogy sok helyen csúszósak, sárosak az utak, ez némiképp veszélyes is lehet, ezért megfontoltan, óvatosan mozogjunk ezen a terepen.

Ételt is vihetünk magunkkal, de vannak akár este 10-ig nyitva tartó éttermek is (Meglehetősen drágák!)

Vigyünk magunkkal mindenképpen sportcipőt, ásványvizet, megfelelő ruházatot!

A Plitvicei Tavak Nemzeti Park területén fürödni, horgászni szigorúan tilos!

Ha igazán ki akar kapcsolódni, szabaduljon meg a vezetéstől és utazzon kényelmesen, megszokott színvonalon bérelt kisbusszal.

A SmartBUS csapata sok-sok éve szállítja, kalauzolja az ide látogatókat, segítve ügyes-bajos dolgaikban is, ha szükséges. Mi így járulunk hozzá a felejthetetlen plitvicei-tavak környéki nyaraláshoz.

Előnyök, extrák

Buszaink

Áraink

Comments are closed.