Pozsony – buszos kirándulás királyaink koronázó városába

Buszos kirándulás - Pozsony

A kalandozó kedvű magyar turisták számára Pozsony egy buszos kirándulás kedvelt célállomása lehet.

Pozsony buszos kirándulás célpontjaként nem csak kulturális szempontból és pezsgő éjszakai életét tekintve ideális, exkluzív élmény! Rengeteg magyar vonatkozású hely, épület, esemény emléke köt ide minket. A mohácsi vereség után Pozsony a három részre szakadt ország fővárosává lépett elő, itt őrizték a magyar koronát is. 1563- 1835-ig a magyarok koronázó városa volt. Számtalan történelmi és kulturális emlék maradt fenn ebből az időből.

Prágához hasonlóan a közép európai kultúra egyik fellegvára. Az osztrák-magyar határhoz igen közeli elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető. Mária Terézia királyné kedvenc városa volt, uralkodása alatt élte virágkorát a város.

Érdekes élményt nyújthat Budapesttel való összehasonlítása is, ugyanis hasonlóképp a Duna partján épült nagyváros, a városrészei közti átkelést 5 impozáns híd teszi lehetővé.

Fontosabb helyszínei, látnivalói:

Az Óváros: impozáns, gyönyörűen megőrzött városközpont, szinte teljes egészében sétálóutcákkal övezett terület, ahol a legmodernebb vendéglátó ipari egységek, boltok, bódék találhatóak. Viszonylag magasan a város fölé emelkedő, körülhatárolt területen található. A Szlovák Nemzeti Múzeumot is itt találjuk. Ne hagyjuk ki a mostanában egyre nagyobb népszerűségre számot tartó modern utcai szobrait sem.

A Duna rakpartja: építészetileg is jelentős terület, színházaknak, extravagáns éttermeknek ad helyet.

Mihály torony: az Óváros máig fennmaradt északi kapuja.

Az Óvárosháza: a régi téren foglal helyet, 3 féle építészeti stílus jegyeit viseli magán, egyedi, eklektikus látványt nyújt. Tornya kilátóként is működik.

Szent Márton dóm: a kihagyhatatlan gótikus koronázó templom, amely a vár alatt helyezkedik el. 85 m magas tornyát a Szent Korona másolata díszíti, az dóm ugyanis 1563 és 1830 közötti időszakban a magyar királyok koronázási ceremóniájának színhelye volt.

A Prímás Palota egyedülálló látványosság falikárpitjai helyi érdekességnek számítanak.

A Ferenciek tere is kihagyhatatatlan, itt találhatóak a híres Ferences templom és a Mirbach palota is.

A Korzó sétálóutcái hangulatos teraszos éttermeivel, kiskocsmáival szintén kedvelt turisztikai célpont.

Bérelt busszal szeretne kirándulni Pozsonyba? Állunk rendelkezésére!

Bérelhető buszaink

Kiegészítő szolgáltatásaink

Comments are closed.