Prágai utazás bérelt kisbusszal, szabad programtervezéssel

Kisbusz bérlés - Prága

Csehország fővárosa, Prága különleges, egyedülálló kulturális és történelmi örökséget mondhat magáénak.

Évente turisták ezrei látogatják, belefeledkezve a város, az épületek egyedi, sajátos hangulatába. Érdekes ellentét Prága ódon Óvárosa a csodálatos, régmúltat idéző épületeivel és hangulatával, valamint a nyüzsgő éjszakai élet forgataga. Mindenki megtalálhatja itt a számára legérdekesebb vagy éppen legizgalmasabb helyeket, élményeket. Ezért választanak olyan sokan Prága és környékén található helyet, programot úti célként.

Csehország tudatosan vigyázza történelmi műemlékinek állapotát, hiszen az ország bevételeinek jelentős százaléka éppen a turizmusból adódik. Mindenütt érezhető, hogy mindent meg is tesznek ennek fenntartásáért, bővítéséért a szolgáltatások kiemelten magas színvonalát illetően is.

Prága Óvárosa méltán az Unesco Világörökség része, hiszen az itt található műemlékek a múltról, a történelemről mesélnek, mely Magyarország történelmével sokban közös is.

Egy prágai utazás kiváló célpont családi nyaralásra.Érdemes bérelt kisbuszt igénybe venni, hiszen így szabadon tervezhetjük meg a programokat, nem kell a csoporthoz igazodnunk.

Egy prágai utazás kihagyhatatlan látnivalói:

Az Óváros és a Főtér: a Főtéren áll Husz János szobra, mely igazán impozáns látvány, de itt csodálkozhatunk rá a Városháza többféle építészeti stílus jegyeit is magán hordozó, gyönyörű épületére is.

A Városháza épületének talán legizgalmasabb eleme a Csillagászati óra, melyet 1410 óta ékesíti a homlokzatát. Sajátossága, hogy nem csak az órákat, hanem a hónapok, évszakok, a Nap és a Hold változásait is mutatja, sőt még az állatövi jegyeket is. A szomorú legenda szerint alkotóját megvakították, így biztosítva azt, hogy soha ne alkothassa újra művét.

A prágai Loreto: különleges látványosság maga az épület is, ezen belül pedig a gyémántos szentségtartó egyedülálló. Az épülethez és a szentségtartóhoz egyaránt legendák sora kapcsolódik. Itt hallhatjuk óránként a csodálatos harangjátékot is, kár lenne kihagyni!

Daliborka torony: ez az épület is unikum, börtön valójában. Érdekes legenda hozzá is, meghallgathatjuk, ha arra járunk.

Károly híd: Prága egyik fő jelképe. Egyik hídtornya eredetileg városkapuként szolgált, érdemes innen is megcsodálni a várost, sehol másutt nem látható panoráma lesz az ajándékunk!

Ha a Károly hídnál jár, feltétlenül nézze, érintse is meg Nepomuki Szent János szobrát, ugyanis a legenda szerint szerencsét hoz! Egy próbát mindenképpen megér már maga a látvány miatt is.

Bérelhető kisbuszainkat itt tekintheti meg

Comments are closed.