Szlovénia utazás: különleges helyek, közös magyar-szlovén emlékek

Buszbérlés - Szlovénia

Szlovénia buszos kirándulás keretében a legizgalmasabb, hiszen így nem köt minket a csoport programja,

kedvünk szerint állíthatjuk össze a programokat, úti célokat.

Szlovénia területe idegenforgalmi szempontból 3 fő régióra tagolódik:

• Muravidék régió
• Dráva-vidék régió
• Krajna régió

Szlovénia, Muravidék régió

A Muravidék régió sajátos szlovén látnivalókban a leggazdagabb. Történelmi kincseinek egy része magyar vonatkozású emlék is egyben.

A lendvai vár, a Muraszombaton található Szapáry kastély, a felsőlendvai Nádasdy kastély, Battyánfalva Batthyány kastélya mind-mind neves emlékei a szlovének és a magyarok közös múltjának.

A Batthyány kastély különleges látnivalója a lovas centrum, valamint gyönyörű a kastélypark is. Sok ősi templom is található errefelé, melyek mindegyike a múlt egy-egy érdekes eseményéhez kapcsolódódik.

Az Árpád-kori építészet egyik remeke a Nagytólakon található a Szent Miklós körtemplom, egy XIII. századi templomépítmény. Korhűen maradt fenn a parányi román stílusú templom, a benne látható késő gótikus festmények pedig a korabeli öltözetekről, szimbólumokról mesélnek.

Mártonhely és Bántornya XIV. századból fennmaradt templomokkal büszkélkedhet. Ezek szintén jellegzetes történelmi műemlékek.

A természetben eltöltött időt, a túrázást kedvelőknek ajánljuk az Őrség-Rába-Goričko Natúrparkot, Dobronak-Örszentvid vagy a Bakónaki-tó környékét. Csodálatos vidékek, egyedülálló élmény lesz!

Szlovénia, Krajna régió

A Krajna régióban található Ljubljana, a főváros, melynek nevezetességeit kár lenne kihagyni! A Monarchia idejéből fennmaradó épületek hangulata sajátosan keveredik a mediterrán stílussal.

Rengeteg teraszos kávézó és étterem várja a vidám helybélieket és a kíváncsi turisták tömegeit egyaránt. Nappal a macskaköves utcákon sétálva érdekes múzeumokba térhetünk be, este pedig a kivilágított utcákon megpihenhetünk a helyi étel és sörkülönlegességeket kóstolva.

Ljubljana legszebb látnivalói:

Prešernov Tér, a Hármas-híd, Szent Miklós székesegyház, Sárkány-híd, ljubljanai vár, Városi Múzeum, Nemzeti Galéria, a tivoli parkban találjuk a Cekin kastélyt és a Modern Történeti Múzeumot is.

A város mellett található még Bled a gyönyörű tóval és környékével, ahol többek között a több száz éves Bled várkastélyát látogathatjuk meg, amely hosszú időn keresztül volt a királyi család székhelye.

A Dráva-vidék régió

Leghíresebb helyszínei Maribor, Ptuj, Ormosd és a Dravinja-dombság.

Maribor: Szlovénia második legnagyobb városa, a Dráva-folyó két partján fekszik. Az északi parton az óváros, a délin pedig az újvárosi rész épült ki. A déli lankáin már a rómaiak is termesztettek szőlőt.

Gyönyörű tájakkal, látnivalókkal várja az ide látogatókat.

Ptuj: Szlovénia legrégebbi városa, az itteni fesztiváloknak köszönhetően rengetegen látogatnak el ide.

Külön régiót képez még a szlovén tengerpart.

Az itteni tengerpart rövid szakasza különleges hangulatával, idilli tájaival vetekszik a horvát tengerpart népszerűségével, viszont előnye, hogy kevésbé zsúfolt. Aki tengerpartra is és egyidejűleg nyugalomra is vágyik, inkább ide jöjjön nyaralni.

Buszos kirándulás keretében a legizgalmasabb ide ellátogatni, hiszen így nem köt minket a csoport programja, kedvünk szerint állíthatjuk össze a programokat, úti célokat.

A buszos kiránduláshoz tekintse meg bérelhető buszainkat ITT

Tudjon meg többet igényelhető szolgáltatásainkról ITT

Comments are closed.